MŠ: Uspehi učencev na regijskem tekmovanju iz konstruktorstva in tehnologije obdelav

Avtor: | 2. 04. 2024 | Tekmovanja, Zgodilo se je

V petek, 29. 3. 2024, smo se z učenci odpeljali v Ljubljano na Osnovno šolo Riharda Jakopiča, kjer je potekalo že 47. tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav.

Tekmovanja se je udeležilo šest učencev, ki so tekmovali v različnih kategorijah.

V kategoriji K1 (Konstruiranje z lego gradniki, za predšolske otroke in za učence prvega triletja OŠ) sta tekmovala Jakob Jan Škarja in Filip Jelševar in se odlično odrezala. Jakob Jan je s svojo konstrukcijo dosegel 1. mesto, Filip pa je bil takoj za njim in je dosegel 2. mesto. Oba sta se uvrstila naprej na državno tekmovanje.

V kategoriji K2 (Konstruiranje s poljubno konstrukcijsko zbirko, za učence drugega triletja OŠ) sta tekmovala Nick Christian Kamm in Tadej Vozelj. Njuna naloga je bila, da iz lego kock sestavita dvigalo. Nalogo sta zelo uspešno opravila. Nick je dosegel 2., Tadej pa 4. mesto. Tudi Nick se je uvrstil naprej na državno tekmovanje.

Tekmovala sta še šestošolca Jerca Julija Jere in Gašper Grobljar, in sicer v kategoriji T1 (Izdelava izdelka iz papirja, za učence drugega triletja OŠ). Tudi njima je šlo zelo dobro, saj sta dosegla 7. in 8. mesto.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke in veliko uspehov še naprej!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost