2. razred_PLAVALNA ŠOLA_DEBELI RTIČ

Avtor: | 2. 04. 2024 | Zgodilo se je

TOREK, 2. 4. 2024

Drugošolci so 2. aprilski dan pričeli na Debelem Rtiču. Najprej smo se preizkusili v plavanju in se razvrstili v skupine.

Po plavanju smo odšli na ogled mediteranskega parka, kjer smo izvedeli veliko novega. Spoznali smo različna drevesa: mandelj, drevo upanja – ginko, lovor, črni hrast in 120 let star drevored iz cipres. Vonjali smo rožmarin, okušali žajbelj in agavin sirup. Spremenili smo se tudi v detektive narave in obmorski svet raziskali z vsemi čutili.

 

Druženje smo nadaljevali v svojih sobah, katerim smo nadeli zanimiva imena. Po dobri večerji, smo kmalu zaspali, saj smo bili od vseh aktivnosti prijetno utrujeni.

SREDA, 3. 4. 2024

Drugi dan smo nadaljevali z učenjem plavanja. Učili smo se plavati prsno, hrbtno ter pravilno skakati v vodo.

 

Na obali smo našli različne školjke in rakovice.

Lepo vreme smo izkoristili za igro na prostem. Igrali smo nogomet, plezali, se lovili in spoznavali nove prijatelje.

Razveselili smo se tudi sladoleda.

Zvečer smo otvorili ples, kar na obali. Predstavili smo se v najbolj ODŠTEKANEM PLESNEM STILU.

ČETRTEK, 4. 4. 2024

Jutranje plavanje na bazenu. Učenci plavalci smo se učili najhitrejšo plavalno tehniko kravl. Ostali smo vadili hrbtno, prsno in plavanje pod vodo.

Po plavanju smo sami pripravili testo za miške in jih spekli. Posnemali smo tudi dekleta – Šavrinke, ki so pridelke iz svojih in sosednjih kmetij nosile in prodajale v Trst.

Na koncu smo se preizkusili v LOVU NA SKRITI ZAKLAD. Imeli smo težko nalogo, saj smo bili vsi pomešani med sabo. Po celotnem parku smo iskali zaklade in na koncu uspeli najti vse koščke sestavljanke ter jo tudi sestaviti. Uspelo nam je.

 

Jutri se polni čudovitih vtisov, novih doživetij in predvsem z usvojenimi plavalnimi tehnikami, saj smo res pridno trenirali, vrnemo v naročja svojih bližnjih, ki smo jih zelo pogrešali … Predviden prihod je ob 15. uri.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost