JEDILNIK POŠ VAČE
Voda je pitna v vseh šolskih prostorih, učenci naj imajo zanjo bidone tudi pri kosilu.
PONEDELJEK, 6. 1.
ZAJTRK: ovseni kruh (G), vmešana jajca (J), sveža paprika, eko sadni čaj
MALICA: mlečni riž (M), jabolko – RS, sadni pinjenec (M), makova pletenka (G) – PS
KOSILO: minjonska juha (G,J), špageti po milansko (G,J), zelena solata
POPOLDANSKA MALICA: manj sladek sirov zavitek (M,G), eko melisin čaj
TOREK, 7. 1.
ZAJTRK: bio polnozrnat rogljiček (G,O), kakav (M)
MALICA: bio črni kruh (G), drobnjakov namaz (M), eko sadni čaj, mandarina
KOSILO: korenčkova juha (J), mešanica treh žit (G) gobova omaka (M), motovilec z jajcem (J)
POPOLDANSKA MALICA: zelenjavni krožnik, slanik (G)
SREDA, 8. 1.
ZAJTRK : pusta skuta s kosmiči in jagodičevjem (G,M,O)
MALICA: temna bombeta (G), kuhan pršut*, paradižnik češnjevec, eko bezgov sirup
KOSILO: kisla repa, matevž, krvavica* (G), jabolko
POPOLDANSKA MALICA: LCA napitek (M), rožičeva potička (G)
ČETRTEK, 9. 1.
ZAJTRK : pirin kruh (G), sir (M), sveže kumarice, eko zeliščni čaj,
MALICA: sadni pinjenec (M), makova pletenka (G) – RS mlečni riž (M), jabolko – PS
KOSILO: piščančja obara z vodnimi žličniki (G), kruh (G), domač puding (G,M)
POPOLDANSKA MALICA: temni kruh (G), tuna(R), kisla paprika, eko sadni čaj
PETEK, 10. 1.
ZAJTRK: sadni musli z mlekom (G,M,O), rezina sadja
MALICA: burek (G,M), naravni tekoči jogurt (M)
KOSILO: cvetačna juha, pečen osličev file (R), rizi bizi, rdeča pesa
POPOLDANSKA MALICA: sendvič* (M,G), juice
V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico *
*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)
Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:
gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.