JEDILNIK POŠ VAČE

Voda je pitna v vseh šolskih prostorih, učenci naj imajo zanjo bidone tudi pri kosilu.

 

PONEDELJEK,  6. 1.  

ZAJTRK:  ovseni kruh (G), vmešana jajca (J), sveža paprika, eko sadni čaj  

MALICA: mlečni riž (M), jabolko – RS, sadni pinjenec (M), makova pletenka (G) PS 

KOSILO: minjonska juha (G,J), špageti po milansko (G,J), zelena solata 

POPOLDANSKA MALICA: manj sladek sirov zavitek (M,G), eko melisin čaj  

TOREK,  7. 1.  

ZAJTRK: bio polnozrnat rogljiček (G,O), kakav (M) 

MALICA: bio črni kruh  (G),  drobnjakov namaz (M), eko sadni čaj, mandarina  

KOSILO: korenčkova juha (J), mešanica treh žit (G) gobova omaka (M), motovilec z jajcem (J) 

POPOLDANSKA MALICA: zelenjavni krožnik, slanik (G) 

SREDA,  8. 1.  

ZAJTRK : pusta skuta s kosmiči in jagodičevjem (G,M,O) 

MALICA: temna bombeta (G), kuhan pršut*, paradižnik češnjevec, eko bezgov sirup  

KOSILO: kisla repa, matevž, krvavica* (G), jabolko  

POPOLDANSKA MALICA: LCA napitek (M), rožičeva potička (G)  

ČETRTEK,  9. 1. 

ZAJTRK : pirin kruh (G), sir (M), sveže kumarice, eko zeliščni čaj,  

MALICA: sadni pinjenec (M), makova pletenka (G) RS mlečni riž (M), jabolko – PS 

KOSILO: piščančja obara z vodnimi žličniki (G), kruh (G), domač puding (G,M) 

POPOLDANSKA MALICA: temni kruh (G), tuna(R), kisla paprika, eko sadni čaj 

PETEK,  10. 1. 

ZAJTRK: sadni musli z mlekom (G,M,O), rezina sadja  

MALICA:  burek (G,M), naravni tekoči jogurt (M) 

KOSILO: cvetačna juha, pečen osličev file (R), rizi bizi, rdeča pesa  

POPOLDANSKA MALICA: sendvič* (M,G), juice 

V primeru, da živil ne bi bilo mogoče zagotoviti, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

Živila in jedi, ki vsebujejo svinjino so označena z zvezdico 

*(Pri malici za na pot je možno, da sendvič vsebuje svinjino.)

Legenda snovi, ki lahko povzročajo alergijo ali preobčutljivost ter jih jedi lahko vsebujejo:

gluten – G, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, mleko in ml. izdelki – M, oreščki – O, listna zelena – LZ, gorčično seme – GS, sezamovo seme – SS, žveplov dioksid – ŽD, mehkužci – ME, volčji bob – VB.

Dostopnost