Erasmus+ je ključni program Evropske unije, ki se osredotoča na podporo izobraževanju, usposabljanju ter mladim in športu po vsej Evropi. Program ponuja priložnosti za sodelovanje in izmenjavo izkušenj, spodbujanje inovacij ter mednarodno sodelovanje na različnih področjih izobraževanja in usposabljanja, kar vodi v izboljšanje kakovosti učenja in poučevanja.

Na Osnovni šoli Gradec smo se septembra 2023 uradno vključili v Erasmus+ projekt z naslovom Gibanje je veselje. Projekt temelji na ideji, da lahko vključevanje gibanja v pouk znatno obogati izobraževalne procese in prispeva k celostnemu razvoju učencev. S tem želimo otrokom omogočiti več priložnosti za aktivno gibanje, hkrati pa jim ponuditi raznolike načine pridobivanja znanja, ki spodbujajo uporabo tako leve kot desne možganske polovice. Z vključevanjem gibalnih elementov v učne ure prispevamo k boljšemu telesnemu in duševnemu zdravju otrok, hkrati pa izboljšujemo njihovo koncentracijo, sodelovanje in ustvarjalnost v učnem procesu.

Ta projekt nam omogoča, da skozi sodelovanje z evropskimi partnerji izmenjujemo ideje in dobre prakse, razvijamo nove metode poučevanja ter ustvarjamo okolje, ki spodbuja tako fizično kot kognitivno rast naših učencev. 

Dostopnost