MŠ_POŠ Vače_Mobilnost učencev Erasmus+ Poljska

Avtor: | 7. 06. 2024 | Zgodilo se je

Dan 6 (7. 6. 2024): Mini koncert, predstavitev skupne spletne knjige, evalvacija, zaključek projekta

Že zgodaj zjutraj smo imeli predstavitev dela vseh skupin. Nato je bil čas za mini koncert v njihovi glasbeni šoli v novi dvorani. Po narejenih evalvacijah smo skupen zaključek obeležili tudi s fotografijo. Tu se nam je pridružila modra sova, ki jo je za nas izdelala njihova učiteljica Ela Finster. Odločili smo se, da bomo ime zanjo izbrali na naslednjem torkovem srečanju. Izmenjava je bila neverjetna. Zdaj pa je čas, da se vrnemo domov. Se vidimo kmalu.


Dan 5 (6. 6. 2024): Živalski vrt Wroclaw, trampolin park GO JUMP

Skupaj s Poljaki smo preživeli čudovit dan v mestu Wroclaw, ki je eno uro vožnje oddaljeno od Namyslowa. Najprej smo si ogledali  živalski vrt Wroclaw, kjer so nas navdušile opice z jeznim šimpanzom Bobyjem, indijskimi sloni, zebrami in prikupno žirafico ter njenimi sorodnicami, še prikupnejšim dikdikom in morskimi živalmi. Navdušil nas je tudi gibon Gibek in makak brez imena.

Potem smo se odpravili  v trampolin park Go JUMP.  2 uri odlične zabave, druženja, veselja in “bondanja” s Poljaki je minilo, kot bi mignil. Sledila je vožnja domov in pakiranje kovčkov, saj se jutri odpravljamo domov.

 

DAN 4 (5. 6. 2024): Učna ura nemščine, ustvarjanje skupne elektronske knjige, muzej, iskanje zmajevega zaklada, piknik in športne igre

Dan smo začeli z zanimivo učno uro nemščine. Preko glasbe, s pomočjo spletnih orodij in z gibanjem smo se naučili deset nemških besed. Sledilo je pisanje in snemanje elektronske knjige z gibalnimi aktivnostmi v angleškem, slovenskem in poljskem jeziku. Na mestnem obzidju iz 14. stoletja smo spoznavali zgodovino Namyslowa. Raziskovanje smo nadaljevali v mlinu, ki je spremenjen v muzej.  Tam so nam organizirali delavnico, na kateri si je vsak pripravil svojo pico. Po kosilu smo začeli iskati zmajev zaklad. Uganke so nas vodile po mestu Namyslow in po okoliških vasicah. V vasi Mihalice smo dan zaključili s piknikom in športnimi aktivnostmi.

DAN 3 (4. 6. 2024): Emotikoni, duševno zdravje, dojo

Jutro smo začeli delovno, razmišljajoče, tipkajoče … v računalniški učilnici. Potem pa šivali emotikone, s sodelovalnimi igrami skrbeli za duševno zdravje, jedli Kaktus (sladoled iz tovarne sladoleda v Namyslowu), posadili drevo – FiLIPO, igrali športne igre na prostem, se učili obrambe v doju in še in še. Dan je bil zelo pester.

 

DAN 2 (3. 6. 2024): Spoznavanje s skupino, šolo + dan otroka

Na Poljskem je bil praznik, dan otroka, zato v šoli ni bilo pouka, ampak so pripravili športne igre. V vsakem razredu je bila drugačna športna, sodelovalna aktivnost, seštevek vseh rezultatov pa je določil zmagovalca. Zmagali … smo … mi.

Popoldne smo s skupino učencev s Poljske v mešanih ekipah odšli tudi na bowling, sprehod po mestu in večerjo v pizzeriji.

DAN 1 (2. 6. 2024): Pot + namestitev

V poznih popoldanskih urah smo prispeli v poljsko mesto Namysloŵ, kjer so nas prijazno sprejeli naši gostitelji. Pot je minila v mirnem in sproščenem vzdušju. Jutri pa nas čaka zanimiv dan, poln aktivnosti, saj na Poljskem praznujejo dan otroka.

Dostopnost