MŠ_3. r_Planinska noč na Kalu

Avtor: | 17. 05. 2024 | Zgodilo se je

Včeraj, 16. 5. 2024, smo se tretješolci odpravili na Planinsko noč na Kalu, kjer smo realizirali športni in naravoslovni dan. S polnimi nahrbtniki in polni pričakovanja smo se odpravili na železniško postajo v Litiji, od koder smo se z vlakom odpeljali do Hrastnika. Avtobus nas je popeljal do postaje Hrastnik Rudnik, kjer so nas pričakale gospa Iva, Zora in Mojca. Prikazale so nam življenje in delo rudarjev. Ogledali smo si staro rudarsko stanovanje (Mlakarjevo stanovanje), slišali zanimivosti o knapovskih marionetah in se preizkusili v vodenju knapovskih marionet.

Po rudarski in predstavitvi knapovskih marionet smo se “pognali” v hrib. Čakala nas je razgibana pot do planinskega doma na Kalu, ki je vodila po gozdu, asfaltu in travniku. Iskali smo markacije, si ogledovali polže, poslušali prelepo ptičje petje in uživali v družbi vrstnikov. Tudi sami smo večkrat zapeli in si izmislili pesem o pohodu na Kal.  Ves čas smo pogledovali v nebo, saj se je obetalo slabo vreme. Na srečo nas je dež zmočil le nekaj metrov od našega cilja. Prijetno utrujeni smo prišli na cilj. Komaj smo čakali, da smo se razporedili v sobe. Oskrbnik nam je pripravil odlično večerjo.

     

Zvečer se je razbesnelo neurje, ki marsikomu ni dalo spati, a smo zjutraj vseeno vstali z nasmehom na obrazu.

Po zajtrku sta nas obiskala čebelar in zeliščarka, ki sta nam posredovala veliko informacij o čebelah in zdravilnih rastlinah. Okusen zajtrk, cvetlični med in čarobni napitek zeliščarke so nam pomagali, da spust ni bil pretežak. Zadovoljni in prijetno utrujeni smo se vrnili domov.

Strinjali smo se, da prijetni dnevi prehitro minejo.

Dostopnost