CŠOD: Soča, 7. razred (25.-29. 2024)

Avtor: | 25. 03. 2024 | Zgodilo se je

PONEDELJEK, 25. 3. 2024

Polni pričakovanj smo prispeli v CŠOD Soča v Tolminu. Po uvodnem sestanku in kosilu smo najprej spoznavali dom, kjer smo nastanjeni, in njegovo okolico. Uživali smo na pohodu  ob rekah Tolminki in Soči. Zvečer pa smo se še sprehodili skozi samo mesto.

TOREK, 26. 3. 2024

Današnje dejavnosti smo začeli s pohodom na Kozlov rob ali, kot rečejo domačini, na Grad. Na učni poti smo šport združili z zgodovino, naravoslovjem in kulturo. Na vrhu smo občudovali razgled na tolminsko dolino z reko Sočo. V popoldanskem času smo se preizkusili v orientaciji in dokazali, da se odlično znajdemo na terenu, saj smo se uspešno spopadli z orientacijskimi nalogami. Po večerji smo nadaljevali z napenjanjem malih sivih celic. Preizkusili smo se še v kvizu in odgovarjali na vprašanja z različnih področij. Res nismo od muh.

SREDA, 27. 3. 2024

Niti dež nam ni preprečil, da ne bi tudi danes preživeli precej časa na terenu. Razdelili smo se v dve skupini. Prva se je posvečala zgodovini, saj smo si ogledali vojaško pokopališče Loče in nemško kostnico iz 1. svetovne vojne. Druga skupina pa je ta čas spoznavala prodnike ob sotočju Tolminke in Soče, merila temperaturo vode in sestavljala stolpe iz prodnikov. Nato smo se družili z živalmi: gekonom Gomezom, pitonom Pepijem, ameriškim rdečim gožem Markom in degujema. V popoldanskem času smo si nekateri ogledali dokumentarni film o predelavi mleka. Sledila je seveda tudi degustacija. Tolminski sir je res odličen! Za bolj razgibano popoldne pa so poskrbele različne zabavne igre, kjer smo bili vsi zmagovalci. Druga skupina je popoldne preživela v Tolminskem muzeju. Za zaključek dneva smo si privoščili še kino večer.

ČETRTEK, 28. 3. 2024

Tudi danes nas je spremljalo deževno vreme, a ustavilo nas ni. Udeležili smo se enakih dejavnosti kot včeraj, le da smo se pri izvedbi zamenjali. Po večerji so učenci pokazali veliko svojih talentov s točkami, ki so jih pripravili. Vrhunec dneva (ali pa celega tedna) je seveda bil zaključni disko večer.

Dostopnost