POŠ K: 1.-5. r: Tradicionalni slovenski zajtrk in obisk čebelarja

Avtor: | 20. 11. 2023 | Zgodilo se je

  1. novembra 2023 smo obeležili dan slovenske hrane in seveda projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se je glasil  Kruh za zajtrk – super dan!

Učenci in učiteljice smo si privoščili  zdrav zajtrk, sestavljen iz kruha, medu, masla, mleka in jabolka. Vsa našteta živila so domačega izvora z lokalnih kmetij, projekt pa spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupujemo tudi na najbližji kmetiji ali v zadrugi.

Po zajtrku nas je obiskal čebelar Janez Tehovnik in nam s svojimi bogatimi izkušnjami popestril pouk. Navdušeno smo poslušali njegovo razlago o delu in pomenu čebelarstva. Poudaril je tudi, da čebele z opraševanjem pripomorejo k ohranjanju ravnovesja v naravi. Pokazal nam je lep primer satovja, različne fotografije čebele matice in delavke. Učenci so si nadeli tudi čisto pravo zaščitno čebelarsko obleko. Skupaj smo preživeli prijetno učno uro.

V imenu učencev in vseh učiteljic na šoli se še enkrat lepo zahvaljujemo Janezu Tehovniku za njegovo poučno in doživeto predstavitev.

Dostopnost