18. novembra 2011 se je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk prvič udejanjil z živili na krožniku, in sicer s kruhom, z maslom, medom, mlekom in jabolki – vse domačega izvora. V vrtce in osnovne šole je bilo za zajtrk dostavljenih več kot 19 000 kg kruha, 2600 kg masla, 53 600 litrov mleka, 3220 kg medu in 32 000 kg jabolk. Tudi naša šola že vrsto let sodeluje pri projektu, katerega pobudnik je Čebelarska zveza Slovenije. V petek, 17. novembra 2023, smo pozajtrkovali dobrote domačih – lokalnih – proizvajalcev. Popili smo skodelico vročega mleka, na kruh namazali maslo in med ter pojedino zaključili z okusnim jabolkom. Po zajtrku smo nekaj besed namenili zdravemu načinu življenja, katerega izjemno pomemben del je prav zajtrk. Namen projekta je namreč izobraževati, obveščati in osveščati mlade o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje (tudi širše) in gospodarske dejavnosti, o pravilnem ravnanju z odpadki ter o pomenu športno aktivnega načina življenja.