Dragi prvošolci, novi člani naše velike šole, ki skupaj z vami na današnji dan šteje 722 učencev in 126 zaposlenih, spoštovani starši, dobrodošli med nami.
81 vas danes uradno postaja učenec OŠ Gradec in boste jutri vstopili v svoje učilnice: 37 na matični šoli v Litiji, 11 na podružnični šoli na Vačah, 6 v Hotiču, 12 v Kresnicah in 15 v Jevnici.
Čez slabih 9 let se bomo zbrali na zaključku vašega osnovnošolskega izobraževanja, na valeti. Do takrat se bomo na OŠ Gradec trudili, da boste čim večkrat dobre volje, da se boste naučili veliko veliko novih, želim si, da tudi uporabnih stvari, da boste doživeli in videli veliko lepega ter dobili trajne in zanesljive prijatelje.
Spoštovani starši, predvsem tisti, ki ste z današnjim dnem prvič v vlogi starša osnovnošolca: ne skrbite, vse bo dobro. Korak za korakom. Šola prinese veliko lepega. Z vsemi vprašanji, predlogi in pobudami se najprej obračate na učiteljico vašega otroka. V pomoč vam je naša svetovalna služba. Moja vrata so vam vedno odprta. Še enkrat dobrodošli med nami in želim vam vse dobro.
Damjan Štrus
Ravnatelj OŠ Gradec
Dostopnost