CŠOD_ Medvedje Brdo_ 4. razred

Avtor: | 18. 05. 2024 | Zgodilo se je

 

Tudi zadnji dan bivanja v CŠOD na Medvedjem Brdu nam ni bilo prav nič dolgčas. V dopoldanskem času smo si ogledali živali, ki domujejo v domu. Za nekatere od njih smo potrebovali kar nekaj poguma, da smo premagali predsodek in se jih kljub temu dotaknili ali jih celo vzeli v naročje, za druge pa smo komaj čakali, da jih pocrkljamo. O vseh pa smo izvedeli veliko novih informacij.

Del dopoldneva smo namenili tudi sončni energiji. Spoznali smo razliko med sončnimi celicami in kolektorji, ponovili pomen le-te za ohranjanje čistejšega okolja in se poigrali s helikopterjem, z robotom in avtomobilčki, ki energijo črpajo iz sončnih celic. Poigrali smo se tudi z raketo, ki za pogon uporablja vodni curek. Ta del nam je bil še posebej všeč.

Poučnemu delu je sledila še podelitev priznanj za najlepše urejeno sobo in najboljše v orientaciji. Ker pa smo vsi učenci vse naloge, ki so nam bile dodeljene v tem tednu, uspešno opravili, je vsak od nas dobil še posebno priznanje.

Ob 14. uri smo kuharjem, upravniku in učiteljem doma pomahali v slovo in se odpeljali proti domu. Čeprav smo komaj čakali, da stečemo v objem svojih domačih, smo mnogi  potrdili, da bi se nazaj na Medvedje Brdo z veseljem še kdaj vrnili.

Za obujanje spominov in za tiste še bolj radovedne prilagamo povezavo do fotografij, ki so nastale v tednu bivanja v CŠOD.

 

Dostopnost