MŠ+V_Izkusi Erasmus+ v Romuniji

Avtor: | 7. 05. 2024 | Zgodilo se je

V tednu od 1. 5. do 8. 5. 2024 smo se učenci udeleženi v projektu Izkusi Erasmus+ udeležili izmenjave v Romuniji.

1. dan: Dobili smo se na letališču ob 7.30. Zelo dolgo časa smo čakali, da smo prišli na letalo. Večina nas je na letalu bila prvič. Enkrat smo prestopili v Beogradu, naslednjič, ko smo pristali, pa smo bili že v Romuniji. Njihovi voditelji/učitelji so nas lepo pričakali in varno pripeljali v hišo, kjer smo spali in se družili. Preden smo vstopili v to hišo, so nas Romuni lepo in veselo pričakali. Pojedli smo večerjo in se odpravili spat, saj smo bili zelo utrujeni.

2. dan: Dan smo pričeli z zajtrkom. Nato smo imeli spoznavne igre … spet. Po tem so nas razdelili v skupine in smo imeli skupinske naloge. Potem smo imeli kosilo, po kosilo pa smo imeli prosti čas, med katerim smo ves čas igrali biljard😊. Ko je bilo konec prostega časa, smo imeli lov na zaklad. Potem smo imeli spet prosti čas in nato smo imeli refleksijo. Po koncu refleksije smo imeli večerjo. Potem pa smo imeli ves večer prostega časa in se družili, nato smo odšli spat.

3. dan: Pričeli smo z zajtrkom ob 8:00. Po zajtrku smo se pripravili in odšli v rudnik soli, peljali so nas z avti kar nekaj časa. Po prihodu na parkirišče smo že takoj šli v kombi, ki nas je odpeljal 200 metrov pod površje. Povedali so nam, da imamo uro in pol prostega časa, in smo to izkoristili, polizali smo stene, šli v kavarno, igrali namizni tenis itd. Okoli 13:00 smo bili nazaj in imeli kosilo. Kot po navadi smo imeli po prostem času nove aktivnosti, vendar so te bile tokrat športne. Bile so razdeljene na tri dele/aktivnosti. Začeli smo z zanimivo igro s številkami. Razdeljeni smo bili v dve skupini in vsak v skupini je dobil številko … Ko je bila številka poklicana, sta obe osebi morali steči in pobrati zastavico … Igra po tej je spominjala na fočkanje. Bila je predčasno zaključena zaradi nesporazuma. Zadnja igra je bila malce (zelo) čudna, skupina proti skupini, in smo morali ukrasti zastavico pred nasprotniki. Končali smo dan z refleksijo, ki je trajala pol ure, po refleksiji je bila večerja ter naposled čas za počitek

4. dan: Zjutraj smo zajtrk imeli normalno 8.00-9.00. Po zajtrku smo odšli v mladinski center, kjer smo imeli nekaj delavnic (izdelovali smo prstane, lovilce sanj, posode iz gline in imeli smo geografični krožek).Po končanih delavnicah smo dobili sladoled ter čakali, da nas starši Romunov pridejo iskat in nas odpeljejo k njim domov.

5. dan: Pri družinah smo bili približno do 17-ih, potem pa so nas pripeljali nazaj v ta »hotel«. Ko smo se vsi zbrali, smo imeli refleksijo, kako se nam je zdelo pri družinah. Po refleksiji smo imeli večerjo in prosti čas. Nato smo se počasi odpravili spat.

6. dan: Zjutraj smo imeli zajtrk od 8.00 do 9.00. Po zajtrku smo odšli na pohod.

Dostopnost