London – 9. razred

Avtor: | 27. 01. 2024 | Zgodilo se je

1.DAN
Učenci 9. r pošiljajo pozdrave z letališča London Gatwick. Uspešno in varno smo prispeli v Veliko Britanijo.

2. DAN

Zbudili smo se v jasno jutro. Po obilnem zajtrku smo se odpravili na vzhod mesta – Canary Wharf, ki se mu reče tudi ‘Londonski Manhattan’. Na Greenwichu smo stopili z eno nogo na vzhod in z drugo nogo na zahod. Po zasluženem prostem času in kosilu smo se z ladjico popeljali pod številnimi mostovi in videli največje znamenitosti Londona – katedrala sv. Pavla, Tower Bridge, Westminster … Za konec dneva smo se sprehodili še od trga Trafalgar Square proti trgu Leicester Square.

3. DAN

Tretji dan smo se zbudili precej zgodaj in po odličnem zajtrku krenili s podzemno železnico do Westminstrske opatije. Sprehodili smo se mimo Downing Streeta, kjer domuje angleški premier, do Buckinghamske palače, kjer se je menjala irska straža. Kosilo smo imeli na severu Londona v Camdenu, predelu z barvitimi hišicami in malce nižjimi cenami. Na severu Londona se nahaja tudi stadion Emirates, ki smo ga prav tako obiskali. To je stadion ene največjih in “najtrofejnejših” nogometnih ekip na svetu, Arsenala. Pozno popoldne smo pot nadaljevali na južni breg reke Temze, kjer smo si še enkrat ogledali, tokrat s kopnega, Tower Bridge. Preko Milenijskega mostu (ja, tistega iz Harry Potterja) smo prišli do katedrale sv. Pavla, nato pa naporen dan zaključili na trgu Leicester Square.

4. DAN

Dan smo začeli s prečudovitim razgledom na mesto s kar 87. nadstropja. Povzpeli smo se na Shard, najvišjo stavbo v Združenem kraljestvu. Potem smo se odpravili na Oxford Street in si vzeli čas za kosilo. Takoj za kosilom je sledil ogled muzeja Madame Tussauds. Vsekakor pa smo najbolj uživali v večernem spektaklu Mamma Mia musicle. Tam smo ob vseh čustvih potočili tudi nekaj solzic, se dodobra nasmejali, zraven tudi zapeli in zaplesali.

 

Dostopnost